Princ Harry, čiji je nedavni intervju koji je dao zajedno sa suprugom Meghan kraljevsku obitelj gurnuo u najveću krizu u posljednjih nekoliko desetljeća, stigao je u Britaniju gdje će u subotu prisustvovati pogrebu svojega djeda, princa Filipa.

Princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete II, koji je bio uz nju tijekom njezine 69-godišnje vladavine, umro je u petak u dvorcu Windsor.

Po pisanju britanskog lista The SunHarry je u London iz Los Angelesa doputovao u nedjelju letom British Airwaysa.

Buckinghamska palača je ranije izvijestila da Harryjeva supruga Meghan, koja je u visokom stupnju trudnoće, po savjetu svojega liječnika neće prisustvovati pokopu.

Šesti u nasljednom redu za britansko prijestolje, princ Harry će idućih nekoliko dana provesti u karanteni u skladu s propisanim smjernicama britanskog NHS-a. 

Princ Filip će biti pokopan u privatnoj kapeli dvorca Windsor.

U subotu će članovi Prvog bataljuna kraljičine garde do glavnog ulaza u dvorac Windsor premjestiti lijes na kojemu će biti vijenac, Filipova mornarička kapa i njegov mač.

Za lijesom koji će se smjestiti u posebno prilagođeni Land Rover, u povorci će hodati princ Charles i ostali članovi kraljevske obitelji s izuzetkom kraljice Elizabete II. 


Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!