Povodom 40. obljetnice Gospinog ukazanja u Međugorju klapa “Sveti Juraj”-HRM je snimila novu pjesmu pod nazivom ‘Ostani s nama Kraljice mira’ za koju je glazbu i tekst je napisao Franjo Kraljević, a vokalni aranžman Mario Božić.

U suradnji s župnim uredom u Međugorju i župnikom fra Marinkom Šakotom, klapa je ovih dana započela snimanje spota u Međugorju i to na Podbrdu – mjestu Gospina ukazanja kao i ispred i u župnoj crkvi Svetog Jakova.

-Zaista nam je iznimna čast da smo mi hrvatski vojnici okupljeni u klapi Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” snimili ovu pjesmu i posvetili je Gospi u Međugorju u godini kada obilježavamo 20 godina našeg osnivanja i prvog javnog nastupa koji je bio upravo u Bazilici Pia X u Gospinu Svetištu u Lurdu. Ova je snimka znak naše zahvalnosti i pobožnosti Gospi koja nas je sve ove godine čuvala u našem poslanju da u odori pobjedničke Hrvatske vojske pronosimo vrijednosti naše vjere i domoljublja. Nakon što smo snimili spotove za Gospine pjesme u najpoznatijim hrvatskim marijanskim svetištima; Mariji Bistrici, Trsatu, Solinu i Sinju, veselimo se što ćemo i u Međugorju snimiti spot za ovu pjesmu za koju sam uvjeren da će je ljudi rado slušati i pjevati – izjavio je za RTV HB stožerni narednik Marko Bralić, zapovjednik klape.

Nova pjesma mornaričke klape iz Splita, naći će se na novom CD-u kojeg će povodom 40. obljetnice Gospina ukazanja u Međugorju izdati hercegovačka franjevačka provincija.

Izvor:RTV HB

error: Content is protected !!