Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog Centra Tuzla, oduzeli su parfeme, akciznu i drugu robu čija se tržišna vrijednost procijenjuje na 80.000,00 KM. Osobama od kojih je roba privremeno oduzeta izrečene su i sankcije u iznosu od  8.600,00 KM.

Na osnovu prethodno obavljenog operativnog rada, na području Regionalnog centra UIO u Tuzli, uočeno je sumnjivo vozilo u kojem je nakon detaljne provjere pronađena akcizna roba: 2.349 paklica cigareta i 36 kg sitno rezanog duhana. Ista je bila namjenjena za distribuciju i prometovanje na na „crnom tržištu“ na području Tuzlanske županije, jer se radilo o proizvodima koji nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO. 

U drugoj aktivnosti, prilikom detaljnog pregleda pošiljke prijavljene na konačno carinjenje u Carinskoj ispostavi Tuzla, pronađena je, a potom i oduzeta neprijavljena roba: 1.920 parfema, 800 šokera i 40 setova automaglenki. 

Uprava za indirektnooporezivanje poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!