Bivši trener Dinama Zoran Mamić i poreznik Milan Pernar moraju se 26. travnja pojaviti na zagrebačkom Županijskom sudu kako bi se odredio datum kada će početi služiti zatvorsku kaznu nakon što ih je Vrhovni sud pravomoćno osudio za izvlačenje novca iz Dinama.

Datum kada bi trebali početi izdržavati kaznu, odredit će sudac izvršenja zagrebačkog Županijskog suda.

Uz Zorana MamićaMilana Pernara i odbjeglog prvookrivljenika Zdravka Mamića u tom je slučaju osuđen i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović kojemu pravomoćna presuda još nije uručena. Presuda tako nije postala izvršna pa sud u Zagrebu, gdje ima prijavljeno boravište, još nije sazvao ročište na kojem će odlučivati o njegovoj kazni.

Vrhovni sud nedavno je Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu iz prvog suđenja u Osijeku od 6,5 godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Zoranu Mamiću smanjio je kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Vrbanoviću je potvrđena presuda od tri godine zatvora.

I dok je odbjegli Zdravko Mamić nedostupan hrvatskom pravosuđu, njegov brat Zoran Mamić, koji se uredno pojavljuje na drugom suđenju, pred osječkim sudom od izricanja pravomoćne presude nekoliko je puta napuštao Hrvatsku. Najprije je otišao u BiH, a zatim i u Dubai jer nema ograničenja napuštanja Hrvatske s obzirom na to da je osuđen na manje od pet godina zatvora.

Zatvorenici na početku kazne idu u centar za dijagnostiku u zagrebačkom Remetincu nakon čega se upućuju u neku od kaznionica. No početak izdržavanja kazne može se odgoditi zbog primjerice zdravstvenih ili obiteljskih razloga.

Zoran Mamić medijima je prije rekao da želi odslužiti kaznu i zatim nastaviti s normalnim životom.

Zdravko Mamić je kazao da će, ako do toga dođe, kaznu radije odslužiti u susjednoj BiH kamo je pobjegao uoči izricanja prve presude na osječkom sudu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!