Chelsea je izborio plasman u polufinale Lige prvaka iako je u uzvratnom dvoboju četvrtfinala izgubio od Porta s 0-1. Tako je londonska momčad osmi put u povijesti kluba ušla  među četiri najbolje momčadi Europe, više od bilo koje engleske ekipe u ovom natjecanju.

“Bluesi” su sve obavili u prvom susretu u kojem su pobijedili s 2-0 golovima Masona Mounta (32) i Bena Chilwella (85), a obje utakmice igrane su u Sevilli. Porto je danas pobjednički gol zabio u četvrtoj minuti nadoknade, a strijelac je bio Mehdi Taremi.

Za “Bluese” je to prvo polufinale nakon 2014. godine, kada su u polufinalu ispali od madridskog Atletica. Dodajmo i kako je engleski sastav prošao dalje u europskim kupovima svih 14 puta kad je u prvom susretu slavio na gostovanju.

Chelsea će u polufinalu igrati protiv pobjednika sutrašnjeg susreta između Liverpoola i Real Madrida. “Kraljevski klub” je u prvom susretu u Madridu pobijedio sa 3-1.

U uzvratnom suretu vidjeli smo skroman nogomet, Chelsea je tek u samoj završnici uspio uputiti jedan udarac u okvir gola, dok je Porto tri puta pucao u okvir engleskih vratiju pri čemu je zabio jedan gol.

Svjesni kako nemaju previše mjesta za kalkulacije, Portugalci su od prve minute krenuli napadački. Prvu priliku gosti su imali u 11. minuti, Jesus Manuel Corona je iz blizine pucao, ali se lopta od Jorginha odbila u korner.

U nastavku susreta Chelsea je postavio čvrsti blok i Porto nikako nije uspio probiti Engleze. Porto je vodio igru, imao loptu u nogama, ali nije bio opasan prema vratima Mendyja. Možda i najbolju priliku u prvom dijelu Porto je imao u 33. minuti, no Corona je promašio zicer s pet metara. Pucao je visoko iznad gola.

Kakvo smo poluvrijeme gledali možda i najbolje oslikava podatak kako igrači Chelseaja i Porta nisu uputili niti jedan udarac u okvir suparničkog gola.

Prvi udarac u okvir gola na utakmici dogodio se u 66. minuti, Uribe je pucao glavom, a vratar Chelseaja je bio siguran.

Porto je u posljednjim trenucima susreta ipak uspio zabiti, Taremi je lijepim udarcem “škaricama” zabio za pobjedu, ali ne i za prolaz Porta.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić nije nastupio za Engleze nakon što se ozlijedio na posljednjem treningu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!