“Svakako smo željeli da umirovljenici dobiju što veću svotu novaca, jer ovo što su dobili neće biti dostatno da pokrpa sve rupe u njihovom osobnom proračunu, ali mnogima će itekako dobro doći, rekao je predsjednik HSU-a Veselko Gabričević i emisiji “U mreži Prvog” Hrvatskog radija zajedno s ministarom rada Josipom Aladrovićem i potpredsjednikom SDP-a Sinišom Hajdaš Dončić pričao o covid dodatcima za umirovljenike.

Odakle novac za covid dodatak? Zašto ga ne dobivaju svi umirovljenici? Je li riječ o predizbornoj kupovini birača kako tvrdi oporba?

Na pitanje misli li da su umirovljenici dobro prošli i jesu li se “prodali za premalo” predsjednik HSU-a Veselko Gabričević rekao je da “ne bi govorio oko jeftinom ili skupom prodavanju”.

– Na početku smo postavili zahtjev od 150, 100 i 50 eura, to su bile nekakve tri kategorije. Naša je zadaća bila da razgovaramo s vladom vezano za covid dodatak, da ispregovaramo ono što je najbolje za umirovljenike i mislimo da smo ipak u tome uspjeli. Svakako smo željeli da umirovljenici dobiju veću svotu novaca, jer ovo što su dobili neće biti dostatno da pokrpa sve rupe u njihovom osobnom proračunu, ali mnogima će itekako dobro doći. 120 tisuća umirovljenika ima mirovinu manju od 1500 kuna, oni će dobiti zapravo još jednu mirovinu, za njih je to itekako značajno, rekao je Gabričević.

Dodao je kako odgovorno tvrdi da nije bilo “nikakve trgovine ni sa kim” referirajući se na pitanje o predizbornoj kupovini birača.

Sličnog mišljenja je ministar rada i mirovinskog sustava, Josip Aladrović.

– Covid dodatak nikako ne bi gledao u relaciji s lokalnim izborima, to nema smisla i može se provući samo kao teza protivnika ovakvog dodatka. Ovo je dodatak namijenjen našim umirovljenicima i koincidencija je s političkim događajima, izjavio je Aladrović.

Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić odvratio je da covid dodatak ima korelacije s lokalnim izborima i da će sami građani procijeniti političku moralnost toga, ali da to “ne sprječava ni jednu političku opciju da to ne radi”.

– Apsolutno sam za covid dodatak što se tiče umirovljenika, ali je tu bazu trebao proširiti ne samo s nezaposlenima, nego i osobama s manjim prihodima. Gospodin Aladrović je i ministar rada ne samo mirovinskog sustava, on je polovicu svojih resora zadovoljio, drugu nije, zaključio je Hajdaš Dončić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!