Prijetnje ratom kao “argument” u političkoj raspravi odlika su SDA od njenog nastanka i danas su se u tu činjenicu mogli uvjeriti i politički faktori u Europskoj uniji. Poručio je ovo glavni tajnik PDP i banjalučki odbornik Milko Grmuša reagirajući na priopćenje SDA.

Grmuša u objavi na facebooku poručuje da jedina razlika u novom narativu SDA u odnosu na početak devedesetih godina prošlog stoljeća jeste što je SDA prije trideset godina rat koristila kao “argument” na području bivše Jugoslavije, dok danas ova stranka ratom prijeti cijeloj Europi.

Stvari treba nazvati pravim imenom: ratom Europi, pored SDA, u modernoj povjesti prijetili su još samo teroristi tzv. „Islamske države“. Slučajnost? Ne bih rekao – kaže Grmuša.

On dodaje da odavno upozorava da ovakvoj SDA, koja nije u stanju da mirno, civilizirano i politički argumentirano raspravlja o bilo kojoj temi, već svako malo zvecka oružjem radi promocije svojih političkih ideja, nije mjesto u Europskoj narodnoj partiji, baš kao što ni Bosna i Hercegovina, u ovom ili onom obliku, nikad neće biti dio Europske unije dok je SDA relevantan politički faktor.

“Takođe, dobro je što je SDA konačno pokazala i svoje pravo lice kad je riječ o integracijskim procesima: ova stranka samo fingira da se zalaže za euroatlantske integracije i na toj prevari je dobijala podršku međunarodnog faktora. SDA nije za bilo kakve integracije osim ukoliko one nisu zasnovane na šerijatskom pravu”, kaže Grmuša.

On ističe da je to razlog što neprestano insistira i unutar PDP da apsolutno nikakvu suradnju, pa ni na tehničkoj razini, ne prakticiraju s “ovom i ovakvom radikalnom, militantnom i ekstremističkom SDA”.

“I od tog stava neću odstupati ni dalje, pri čemu ću nastaviti da o ovim stvarima otvoreno i bez dlake na jeziku razgovarati sa svim dužnosnicima Europske narodne partije i političarima iz Europe i drugih zemalja”, poručuje Grmuša, prenosi Srpskainfo.

/HMS/

error: Content is protected !!