Carlos Mayorga, meksički kandidat na lokalnim izborima, svoju je političku kampanju prije nekoliko dana započeo iz otvorenog lijesa, upozoravajući tako na stopu nasilja u gradu Juarezu, koji je, zbog kombinacije pandemije i nemara aktualnih vlasti, postao “grad mrtvih”.

Mayorga je na predizborni skup, koji se održao na mostu između meksičkoga pograničnog grada Juareza i El Pasa u Teksasu, stigao u lijesu. Pratili su ga njegovi suradnici odjeveni u zaštitnu medicinsku opremu, a u rukama su nosili bukete cvijeća, da bi tako skrenuli pozornost na broj žrtava koronavirusa koji u ovoj zemlji prelazi čak 200.000.

“Svoju smo političku kampanju odlučili započeti iz lijesa jer tako političarima želimo uputiti poruku da ondje ljudi umiru zbog njihove indiferentnosti”, kazao je Mayorga te dodao: “Isti oni političari koju su šutjeli i ranije zbog visoke stope organiziranog kriminala, šute i sada kad su suočeni s kaotičnom situacijom zbog covida.”

Grad Juarez nalazi se u sjevernoj državi Chihuahua na granici sa Sjedinjenim Državama, u okrugu u kojemu se kandidira Mayorga, i jedan je od dijelova Meksika najpogođenijih kriminalom. 

Kampanju za izbore koji će se održati u lipnju počelo je već tisuće kandidata za zastupnike, guvernere i gradonačelnike. O ozbiljnosti situacije na koju upozorava Mayorga govori i podatak po kojemu je dosad u kampanji smrtno stradalo 16 kandidata.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!