Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva je na današnjem sastanku donio preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje period zabrane kretanja u vrijeme ramazana.

Nakon jučerašnjeg sastanka premijera Federacije BiH sa županijskim premijerima, Fadil Novalić je naložio Kriznom stožeru Federalnog ministarstva zdravstva da razmotri potencijalnu relaksaciju epidemioloških mjera, odnosno da policijski sat bude pomjeren sa 21 na 23 sata, prenosi Klix.ba.

Do ove ideje je došlo nakon što su u Sarajevskoj županiji ovog tjedna popustile mjere otvaranjem ugostiteljskih objekata na otvorenom, no ta je odluka donesena s obzirom na pozitivan trend novozaraženih i hospitaliziranih u županiji.

Zahtjev za relaksaciju mjere zabrane kretanja dolazi između ostalog i zbog ramazana, ali brojevi u ostatku Federacije Bosne i Hercegovine čini se da nisu dovoljno dobri kao u Sarajevskoj županiji.

Ranije je donesena odluka da se ujednači vrijeme zabrane kretanja u cijelom entitetu, a tako bi trebalo ostati najmanje do četvrtka kada će u Vladi FBiH biti održan sastanak.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!