U mjesto Cista Provo u prvim satima utorka uhićen je 30-godišnji Sandro Firić i on se trenutno nalazi na ispitivanju u policiji zajedno s Hrvojem Ninčevićem. Ispituje ih se oko okolnosti ranjavanja u glavu 32-godišnjeg Branka Mijatovića koji je nakon toga izbačen iz automobila na staroj kliškoj cesti pored tunela, a policija je o tome dobila dojavu od jedne ženske osobe u ponedjeljak u 23 sata.

Policija je odmah nakon toga krenula put Konjskoga gdje se nalazi Firićeva kuća i tragala je za automobilom njegove cure (u pitanju je sivi smart), ali bez uspjeha da bi se par sati poslije uhićenje dogodilo na skroz drugom kraju županije pa se postavlja opravdano pitanje je li Firić htio pobjeći u Hercegovinu.

Policija traži i Firićevu curu čiji je taj sporni automobil, a koji se sada nalazi na parkirnom prostoru policijske uprave okružen trakama.

Firić navodno nije bio u lošim odnosima s ranjenim pa se ispituje i okolnost je li do ranjavanja došlo možda i slučajno ili su se između njih odnosi pogoršali te je u pitanju neka neriješena priča vezana za neke njihove međusobne poslovne odnose.

Sandro Firić je sa svojim sada pokojnim bratom Antom svojevremeno 2014. godine bio uhićen jer je na Hvaru u objektu Marinero izudarao sada pokojnog vlasnika Franu Žuvelu.

Koji su motivi ove priče znat će se tijekom dana. Ranjeni je, doznajemo, trebao ići na izdržavanje zatvorske kazne za speed koji je policija kod njega pronašla, a je li se skrivao od odlaska u ćeliju ne javljajući se na pozive otkrit će kriminalistička istraga.

PIŠE MARKO DIDIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!