Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) formiralo je kazneni predmet povodom premlaćivanja mladića od strane dva policajca, a koje se dogodilo u subotu 10. travnja, rekla je glasnogovornica Tužiteljstva HNŽ-a Ana Rajič.

Ona je za Onasu istaknula kako je postupajući tužitelj izdao nalog Federalnoj upravi policije (FUP) da hitno postupa po istom, a sve u cilju utvrđivanja svi relevantnih činjenica te postojanju eventualne kaznene odgvornosti počinitelja.

“Po prijemu izvještaja tužitelj će odlučiti o poduzimanju daljnjih mjera” rekla je Rajič.

Jučer se nekoliko stotina ljudi okupilo ispred zgrade MUP-a HNŽ-a u znak prosvjeda zbog postupka dvojice policijskih službenika.

Podsjetimo, sve se dogodilo u subotu navečer oko 23 sata. Slavena Blaževića su brutalno pretukla dvojica policajaca u Mostaru, a Slaven je ekskluzivno za Pogled.ba govorio o detaljima i razlozima napada koji je zgrozio cijelu BiH  i regiju..

Nakon što je snimak objavljen oglasio se i MUP HNŽ.

– Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ najoštrije osuđuje brutalni napad policijskih službenika koji se dogodio 10. travnja u 23:03 sati, a za kojega nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa zbog čega se duboko  ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebice mladiću prema kojem se postupalo.

Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti, pokrenuta je unutarnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrditi postojanje elemenata kaznene odgovornosti policijskih službenika. Početna informacija o događaju je proslijeđena Tužiteljstvu HNŽ-a.

Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima – navodi se u informaciji za javnost. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!