Jedno teško gostovanje je iza rukometaša Izviđač Central osiguranje, danas je pred njima već novi izazov. U Gradsku športsku dvoranu u Ljubuški stiže banjalučki Borac po većini glavni kandidat za duplu krunu u ovoj natjecateljskoj sezoni. Danas je prvi ogled od tri, koja će se odigrati u veoma kratkom roku od 24 dana. Danas se igra prva utakmica ¼ finala KUP-a BiH, uzvratna je 21.04., a ona koja bi mogla odlučivati o tituli prvak BiH za sezonu 2020/2021 na rasporedu je 08.05.2021.

Uoči utakmice i odlučujućih utakmica koji slijede do kraja natjecanja razgovaramo s Antom Grbavcom, vratarom „Skauta“ koji je u subotu svojim vrhunskim obranama bio najzaslužniji za važnu pobjedu u Trebinju.

Ante odlična igra Izviđača i tvoja vrhunska izvedba. Kako si ti vidio utakmicu s Leotarom u Trebinju?

Utakmica s Leotarom je uistinu bila teška. To potvrđuje i rezultat, konstantno se igralo gol za gol. Stvarno moram čestitati svojim suigračima na vrhunskoj utakmici, posebice u obrani, bez čega moj učinak ne bi bio takav kakav je, rekao je Ante.

Danas je pred vama novi izazov, stiže banjalučki Borac s karizmatičnim i jednim od najvećih svjetskih rukometnih imena u povijesti rukometa Veselinom Vujovićem?

O rukometnom klubu Borac i njihovom treneru Veselinu Vujoviću ne treba trošit puno riječi. To je trener koji sigurno zna posložit ekipu, složiti taktiku, a tome kako motivira momčad ne treba ni pričati. Stvarno je veliko rukometno ime. Trenirao je niz europski momčadi, a i reprezentacija, ali to je za nas motiv više, dodao je Ante Grbavac.

Današnja utakmica mogla bi dati odgovor o odnosu snaga ove dvije momčadi, mada ste jesenas tijesno poraženi u Banja Luci?

Ova utakmica naravno da nosi epitet derbija. Ostaje žal što se igra bez gledatelja, s publikom derbi bi bio na višoj razini. U prošloj polusezoni tijesno smo poraženi u Banja Luci, ali to ništa ne znači. Borac je na polusezoni doveo nekoliko odličnih rukometaša i Veselina Vujovića za trenera. Znači da imaju visoke ambicije. Oni u Ljubuški dolaze pobijediti. Međutim, ja vjerujem u svoje trenere i suigrače. Dati ćemo zadnji atom snage da pobijedimo. Pobjeda bi nam puno značila, dala bi nam novu dozu samopouzdanja i motiv više, konstatirao je vratar Grbavac.

Na početku sezone nitko nije vam davao neke šanse da bi mogli izdržati u utrci s iskusnijim momčadima kao što je Borac, Sloga, Sloboda pa i Gračanica. Međutim, talentom, radom i zalaganjem tu ste gdje jeste. Vratari su 50% momčadi pa i više, a Izviđač se može pohvaliti svojim vratarima. Po mnogima ste najbolji u Premijer ligi?

Na vrhu smo se izdvojili mi i Borac, ne treba ni Slogu otpisati. Međutim nema mjesta opuštanja, ništa nije gotovo, slijede teški mečevi, zgusnuti raspored te borba tek predstoji. Na početku nas nisu svrstavali među favorite, ali drago mi je da smo na terenu pokazali suprotno i da smo jedan od kandidata u igri za titulu. Što se tiče nas vratara, stvarno velike zahvale idu treneru vratara Milanu „Mimiju“ Toliću i glavnom treneru Toniju Čolini. Odlično surađujemo i tako će biti do kraja, poručio je Ante.

Za kraj Ante, što možemo očekivati? Može li Izviđač izdržati u utrci s Borcem?

Naravno da može. Nema opuštanja, ništa nije gotovo. Još jednom da napomenem, nema mjesta opuštanju, toga moramo i jesmo svjesni. Raspored nam ide na ruku, ali ima još dosta da se igra i svaki kiks bi nas skupo koštao. Idemo dalje, utakmicu po utakmicu. To je naš osnovni moto, zaključio je Ante Grbavac koji ove sezone brani u vrhunskoj formi.

Izvor: Izviđač.com

error: Content is protected !!