Hrvatska ženska rukometna reprezentacija spremna je za HEP Croatia Cup, turnir koji se održava u Poreču od 14. do 16. travnja.

“Kraljicama šoka” u goste dolaze aktualne svjetske prvakinje Nizozemke i bivše svjetske prvakinje Brazilke. Bit će to vjerojatno, najjači turnir na svijetu u ovom tjednu okupljanja nacionalnih reprezentacija.

Hrvatska nije kompletna. Izbornik Nenad Šoštarić još je u karanteni, baš kao i tri vrlo važne igračice – Larissa Kalaus, Paula Posavec i Korina Karlovčan.

– Trenutno je tako, jako se veselimo što igramo ove utakmice zato što dosad nismo imali prilike igrati ovakve prijateljske utakmice. Nadam se da će to biti još jedan test za nas, da vidimo gdje smo, šta smo u ovom trenutku i eto, jedva čekamo krenuti igrati, rekla je Valentina Blažević.

Hrvatska dans otvara turnir protiv Nizozemske u 20 sati, dan kasnije u 18 sati igraju Brazil i Nizozemska, a 16. travnja je ogled Hrvatske i Brazila u 20 sati.

– Prvo igramo s Nizozemskom, njih isto dosta fali zbog izolacije, korone, ne znam ni ja šta. Mi se pripremamo maksimalno i vidjet ćemo što će biti, zaključila je Blažević.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!