Posjet Središnjoj Bosni, predsjednik HDZ BiH i HNS BiH dr. Dragan Čović, nakon Uskoplja i Novog Travnika, nastavio je u Fojnici.

Predsjednik Čović u Fojnici je održao sastanak s dužnosnicima HDZ BiH  ove  općine na čelu s Brankom Stanićem, predsjednikom OO HDZ BiH Fojnica i Vanjom Oroz Jukić, predsjedateljicom Općinskog vijeća.

Stanić koji je i ravnatelj Zavoda za mentalno invalidne osobe Bakovići, upoznao je dr. Čovića s radom ove ustanove koja svojim korisnicima kroz različite projekte, nastoji osigurati što kvalitetnije uvjete boravka i skrbi. U tom su kontekstu, naglasio je Stanić, realizirani brojni projekti, a jedan od posljednih je odjel za nepokretne i slabo pokretne osobe koji je otvoren nedavno. Zavod broji 321 korisnika o kojima brine oko 150 zaposlenih, a najvećim dijelom su to mladi i stručni kadrovi.

Vanja Oroz Jukić, predsjedateljica Općinskog vijeća Fojnice, predsjednika HDZ BiH upoznala je s radom općinskog zakonodavnog tijela u kojemu HDZ BiH od pet hrvatskih vijećnika, ima ukupno četiri. Oroz Jukić ovom je prilikom naglasila važnost brige za okoliš i uvažavanje zahtjeva mještana i ekoloških udruženja koja djeluju u Fojnici. Govorila je i nastojanjima dužnosnika HDZ BiH da se iz Proračuna Općine osigura više sredstava za projekte u većinski hrvatskim naseljima te čelne pozicije u javnim ustanovama i poduzećima u općini Fojnica, popune i Hrvatima.

Nakon što su ga upoznali sa stanjem u Fojnici i projektima koje planiraju realizirati, predsjednik Čović naglasio je kako potpora viših razina vlasti kao ni dosad neće izostati. Ohrabrio je dužnosnike HDZ BiH u Fojnici da nastave s radom na projektima koji su važni za Hrvate kao i sve žitelje ove srednjobosanske općine, koja naglašeno je i ovom prilikom, ima brojne razvojne perspektive.   

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!