Odbor djece poginulih  hrvatskih branitelja ŽZH oštro osuđuje čin nad djetetom poginulih  hrvatskog branitelja koji se dogodio u Mostaru od strane policijskih službenika MUP-a HNŽ-a.

Ovim priopćenjem apeliramo svim nadležnim institucijama da ovakav čin najoštrije osude u skladu sa zakonskim i moralnim ljudskim načelima kako bi se vratila već izgubljena vjera i osjećaj sigurnosti koji je već i onako izblijedio kroz protekle godine.

Tužni smo i ogorčeni kao djeca poginulih hrvatskih branitelja da se na ovakav podmukao način vrši tortura nad građanima, a posebno nad mladim čovjekom čijeg su oca i djeda 1993 god. kao nemoćne i lišene svih ljudskih prava ubili ljudi koji su vladali životom i smrću, a ovaj događaj kojeg su pukom slučajnošću ili samom Božjom voljom zabilježile kamere sve nas asocira na događaje iz proteklog surovog vremena i rata.

Ovom prilikom poručujemo javnosti i svim institucijama da djeca poginulih hrvatskih branitelja u svom srcu nose veliku bol i traume na prošlo vrijeme za koje smo najmanje mi krivi.

Iako se u zadnje vrijeme sustavno degradiraju djeca poginulih  hrvatskih branitelja poručujemo Vam: NE,MI SMO TU! SLAVENE UZ TEBE SMO!

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!