U prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u srijedu, 14. travnja vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić susreli su se s Gordanom Grlićem Radmanom, ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Tijekom susreta kardinal Puljić najprije je ukratko predstavio stanje u Vrhbosanskoj nadbiskupiji napomenuvši kako se ona sastoji od 155 župa, a da u 30-ak njih živi manje od 200 vjernika. Također je spomenuo neke projekte koje najveća crkvena administrativna jedinica u Bosni i Hercegovini provodi i to u dobroj mjeri zahvaljujući dobročiniteljima.

Ministar Grlić Radman istaknuo je kako je ovo njegov drugi posjet Sarajevu u proteklih godinu i pol te je podsjetio na važnost česte i intenzivne komunikacije između dvije zemlje. Također je zahvalio kardinalu što je u proteklih 30 godina bio promicatelj mira, pomirenja te što je gradio mostove među narodima u BiH.

I nadbiskup Vukšić je napomenuo kako je dijalog nužan između dvije države te je zahvalio za dosadašnju pomoć koju je Hrvatska pružila.

Nakon održanog sastanka kardinal Puljić i ministar Radman dali su i izjave za medije.

Vrijedi spomenuti kako se susret dogodio u sklopu ministrovog dvodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!