Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, nakon razmatranja dostavljenih spisa iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka i Republičkog javnog tužiteljstva RS-Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, donijelo je odluku o preuzimanju ‘slučaja Davida Dragičeviča’.

Preuzeti predmet Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, odnosi se na istragu kaznenog djela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića iz Banja Luke, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Istovremeno, preuzeti predmet Republičkog javnog tužiteljstva Republike Srpske, odnosi se na više osoba zbog radnji protiv službene dužnosti koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenog djela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića, kao i neprijavljivanje kaznenog djela i počinitelja, te pomoć počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela. 

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine opredijeljeno je za rješavanje predmeta sistemske korupcije, te jačanje vladavine prava i zaštitu prava oštećenih, zagarantiranih Ustavom BiH i Europskom konvencijom o ljudskim pravima, navodi se u priopćenju.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!