Lider HDZ BiH Dragan Čović danas je komentirao posljednja zbivanja na političkoj sceni u jeku posjete hrvatskog ministra Gorana Grlić Radmana BiH.

“Hrvatska kao odvjetnik na EU putu”

“Posjeta ministra Grlić Radmana je koliko mogu ocijeniti bila vrlo uspješna, barem tamo gdje smo sudjelovali u razgovorima. Mislim da se šest članova Kolegija Parlamenta BiH vrlo jasno pozdravili predsjednika Vlade RH preko našeg ministra i zahvalili se na svemu onom što Hrvatska čini. Čak su neki od kolega govorili da Hrvatska treba biti naš odvjetnik na europskom putu“, kazao je Čović.

Kaže da je iznio stav da svemu treba pristupiti pažljivo.

“Ja osobno sam iznio stav da treba biti vrlo pažljiv jer se povremeno zna kazati da se Hrvatska miješa u stvari u BiH. Kazao sam da to ne treba nikoga obeshrabriti bilo koga iz RH koji je pravi prijatelj BiH obzirom da u BiH imate često iznošenje privatnih stavova, ili nekih političkih stranaka“, poručio je Čović i dodao:

“Vrlo jasno sam rekao da hrvatska administracija ima mnogo više prava od drugih administracija koji svakodnevno nastupaju s raznih političkih pozicija”.

Naredna dva mjeseca ključna

Čović je, kako prenosi N1, poručio da su dva naredna mjeseca ključna za rad na definiranim ciljevima.

“Kazao sam da dva naredna mjeseca trebamo iskoristiti da uradimo što smo definirali do 30. lipnja i riješiti pitanje izbornog zakona. Nama u šestom mjesecu ističe godina dana otkako smo potpisali “Mostarski sporazum” u onom dijelu koji se odnosi na Izborni zakon i da ćemo kao predstavnici hrvatskog naroda izaći sa stavom kako dalje. Ovo je neizborna godina u kojoj moramo zaokružiti izborne i druge aktivnosti kako bi stabilizirati aktivnosti u BiH“, kazao je Čović.

/HMS/

error: Content is protected !!