Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio je u nastupni posjet veleposlanika Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabukhova.

Sastanak Čovića i veleposlanika Kalabukhova bio je prilika za konstruktivan i prijateljski razgovor o širem spektru aktualnih tema, kao i o suradnji Bosne i Hercegovine i Rusije u svim dijelovima, posebice ekonomije, gospodarstva i infrastrukturnih projekata – saopćeno je iz Čovićevog kabineta.

On je upoznao veleposlanika Kalabukhova o aktualnim razgovorima o izmjenama Izbornog zakona BiH i implementaciji ključnih domaćih i inozemnih sudskih odluka koje trebaju otkloniti svaki oblik diskriminacije i dominacije.

U saopćenju se navodi da je jednakopravnost tri konstitutivna naroda kroz legitimno predstavljanje temelj Daytonskog – pariškog mirovnog sporazuma i Ustava BiH što jasno nalažu odluke Ustavnog suda BiH i Međunarodnog suda za ljudska prava u Strasbourgu.

Također, u kontekstu prevencije i borbe protiv koronavirusa (Covid-19) istaknuto je kako BiH i Ruska Federacija moraju snažno djelovati i uspostaviti još jači odnos, osobito kroz cijepljenje stanovništva Bosne i Hercegovine i osiguranje njihovog zdravlja i normalizaciju svakodnevnog života – saopćeno je iz Čovićevog kabineta, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!