Naručitelji više od pola tone kokaina prošvercanog u kontejneru s bananama koji je trebao ući u BiH, ali je zaplijenjen u Hrvatskoj, najvjerojatnije su imali dojavu da se ta pošiljka prati, zbog čega nisu ni preuzeli robu koju je hrvatska policija na kraju morala izvaditi iz kontejnera, saznaju “Nezavisne”.

Kako bi došle do naručitelja droge vrijedne oko 60 milijuna eura, policije u regiji su surađivale te je ozvučen kontejner s bananama koji je, kada je droga izvađena, nastavio put u BiH, odnosno prema tvrtki koja ih je naručila.

Također su praćene i određene osobe, ali niti u BiH, niti u Hrvatskoj zasad nitko nije uhićen u vezi s ovom rekordnom zapljenom kokaina, jer su naručitelji bili vrlo oprezni, najvjerojatnije zbog informacije da su pod lupom policije.

Također, Nezavisne saznaju da su u tuzlanskoj tvrtki koja je naručila banane prilikom ispitivanja negirali povezanost s narkoticima, ali istraga u ovom slučaju se nastavlja.

Pretpostavlja se da su narkotici koji su zaplijenjeni bili namijenjeni tržištu BiH i Srbije, a postoje određena saznanja da je jedan dio ove pošiljke trebao završiti u banjalučkoj regiji.

Podsjetimo, policija u Pločama izvadila je 584 kilograma kokaina velike čistoće pristiglog još 30. ožujka iz Južne Amerike, koji je bio skriven u duplom dnu kontejnera s bananama. Prvo su skoro dva tjedna čekali da vide tko će preuzeti drogu, ali je postojala mogućnost da kontejner ode iz pločanske luke pa su izvadili kokain i pri tome su korišteni i psi.

Tamošnja policija potvrdila je da je uspostavila međunarodnu suradnju te da se istraga u ovom slučaju nastavlja.

Oni su potvrdili da je utvrđeno da taj kokain nije bio namijenjen Hrvatskoj, nego susjednim zemljama, zbog čega je uspostavljena međunarodna uradnja i kriminalistička istraga se nastavlja.

U vezi s tim sigurnosne agencije u BiH se do sada nisu oglašavale.

Izvor:nezavisne.com

error: Content is protected !!