Hrvatski košarkaš Ivica Zubac sinoć je u pobjedi svojih LA Clippersa 100-98 nad Detroit Pistonsima upisao još jedan double-double ove sezone sa 18 koševa (šut iz igre 6/10), 13 skokova te dvije asistecije, dvije ukradene lopte i jednim blokom u 32 minute provedene na terenu.

Pobjedu je Clippersima donio Reggie Jackson koji je 2,8 sekundi prije kraja zabio koš za momčad iz Los Angelesa koja je nadoknadila zaostatak od 11 koševa u zadnjih pet minuta utakmice.

Jackson je bio i najboolji strijelac pobjedničke momčadi, utakmicu je završio sa 29 koševa, dok je Luke Kennard dodao 17 koševa i 10 skokova.

Detroit je predvodio Jerami Grant sa 28 ubačaja, a Saddiq Bey je dodao 17.

Zubac, kojem je ovo 12. double-double ove sezone, zabio je 16 od svojih 18 koševa u prvom poluvremenu za Clipperse koji su taj dio utakmice zatvorili s prednošću od 53-49. Pistonsi nakon prvih pet minuta treće četvrtine dolaze u vodstvo 62-59. Ta se prednost povećala na 77-69, no onda do kraja četvrtine Clippersi uspijevaju smanjiti zaostatak na četiri koša. U zadnjoj četvrtini Pistonsi imaju prednost od šest koševa sedam minuta prije kraja, a nakon trice Beya, prednost je narasla na devet koševa. Grant dovodi Pistonse u prednost od 11 koševa (93-82) nešto manje od pet minuta prije kraja.

Los Angeles je nakon toga polako smanjivao razliku, najprije zahvaljujući trici Jacksona, a Zubac u zadnjoj minuti zabija koš i smanjuje zaostatak na 96-93. Mason Plumlee pogađa dva slobodna bacanja i Detroit je opet na pet koševa razlike, ali Clippersi odgovaraju zakucavanjem Manna i Jacksonovom tricom i izjednačuju na 98-98 19 sekundi prije kraja. Bey je nakon toga izgubio loptu, a Jackson zabija pobjedničku tricu preko Hayesa koji je međutim na kraju ipak promašio koš na zvuk sirene za Detroit.

I Dallas Mavericksi su osigurali pobjedu nad Memphis Grizzliesima u zadnjim sekundama utakmice, Luka Dončić je zabio tricu na isteku vremena za slavlje u gostima od 114-113.

Dončić je zabio 25 od svojih 28 koševa u drugom poluvremenu te je na kraju tome dodao i devet asistencija za pobjedu Dallasa. Kristaps Porzingis je ubacio 21 koš za Maverickse.

Grayson Allen je predvodio 23 koša od čega je šest trica za Grizzliese, ali je promašio dva slobodna bacanja 2.2 sekunde prije kraja koji su mogli odlučiti utakmicu.

Toronto Raptors su kod kuće pobijedili San Antonio Spurse sa 117-112, a do slavlja su ih predvdili OG Anunoby sa 22 i Pascal Siakam sa 20 koševa i 11 skokova.

Raptors su vodili s jednim košem na poluvremenu, s devet na kraju treće četvrtine i s tri na početku zadnjeg dijela utakmice i to je bilo najviše što im se San Antonio približio.

Kod Spursa najboli je bio Derrick White sa 25 poena, a Luka Šamanić nije igrao.

Russell Westbrook se sinoć približio Oscaru Robertsonu po broju ostvarenih triple-doubleova u karijeri, sada ih ima 11 manje od rekorda nakon što je sinoć u pobjedi Washington Wizardsa 123-111 nad Sacramento Kingsima upisao šesti zaredom.

Westbrook je utakmicu završio sa 25 ubačaja, 15 skokova i 11 asistencija te četiri ukradene lopte, a Bradley Beal je dodao 31 koš za Wizardse. Westbrooku je to 24. triple-double ove sezone i 170. u karijeri. Robertson je rekorder sa 181 triple-doubleom.

De’Aaron Fox je bio najbolji pojedinac Kingsa sa 33 pogotka.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!