Upravni odbor FK Željezničar za novog šefa stručnog stožera imenovao je Blaža Sliškovića koji je već danas stigao na Grbavicu i održao sastanak s ekipom.

Slišković je izjavio da je FK Željezničar klub koji mora igrati u Europi i da će sa igračkim kadrom koji ima potencijal i kvalitet, to pokušati uraditi.

– U ovih preostalih osam kola pokušat ću izvući maksimalno od igrača, jer nisam došao u FK Željezničar da provedem bez ambicija, nego da pokrenem ovu ekipu, da pokrenem ove igrače koji nisu zaboravili igrati nogomet – kazao je Slišković.

Naglašava da očigledno nekih problema ima i da će probleme rješavati u hodu iz utakmice u utakmicu, igrajući što kvalitetnije.

Željezničar je trenutno sedmi na tebeli, sa zaostatkom od 13 bodova za prvoplasiranim Sarajevom.

-Objektivno kad pogledamo tabelu, teško će biti ostvariti izbor za Europu, ali nismo bez šansi. Trebamo vjerovati u sebe, u svoju kvalitetu i ja sam taj prvi koji te mogućnosti i taj motivacijski dio moram podići na visok nivo kako bi sami igrači shvatili da mogu – rekao Slišković.

Narednu utakmicu FK Željezničar igra u Bijeljini sa FK Radnikom, gdje se Slišković nada kvalitetnoj utakmici i pobjedi, jer kao trener uvijek ide na pobjedu.

-Nadam se da ću pobjednički mentalitet koji posjedujem prenijeti na igrače i da ćemo u ovom kratkom roku ostvariti taj rezultati, taj cilj izlaska u Europu – istaknuo je.

Blaž Slišković je rođen 30. svibnja 1959. godine u Mostaru. Veoma uspješnu nogometnu karijeru počeo je mostarskom Veležu, a potom je igrao za Hajduk, Marseille, Pescaru, Lens, Mulhouse, Rennes, Dragovoljac i Zrinjski. Nosio je dresove reprezentacija Jugoslavije i Bosne i Hercegovine.

Trenersku karijeru počeo je u Hrvatskom Dragovoljcu, a zatim je vodio Zrinjski i Brotnjo. Od 2002. do 2006. godine bio je izbornik reprezentacije BiH. Kao šef struke vodio je Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Al-Ansar, kineski QD Jonoon, Široki Brijeg, a posljednji angažman je imao u Hong Kongu vodeći Kitchee. Dva puta je osvajao Premijer ligu BiH.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!