Nastavak suđenja za jednu od najpoznatijih afera u BiH, nastavlja se danas na Sudu BiH, federalnom premijeru Fadilu Novaliću, suspendiranom direktoru FUCZ-a Fahrudinu Solaku, vlasniku “Srebrene maline” Fikretu Hodžiću i ministrici financija FBiH Jelki Milićević.

Kako navodi klix.ba, ročište je zakazano za 13.30 sati, na kojem bi trebala svjedočiti Aida Čorbek, anesteziologinja iz Travnika. Čorbek je trebala svjedočiti i na prošlom ročištu, ali s tim da je ispitivanje svjedokinje Džake, potrajalo duže od predviđenog vremena, odgođeno je za danas.

O aktivnostima Ureda premijera u vrijeme nabavke ovih uređaja, na ročištu prošlog petka, svjedočila je Bahra Džaka, tajnica Fadila Novalića. Mnoge stvari ostale su i nerazjašnjene, jer se Džaka, kako tvrdi, više i ne sjeća nekih događaja. No to ročište je donijelo i nove sumnje na sporne poslove nabavke respiratora.

U međuvremenu je Tužiteljstvo Kantona Sarajevo formiralo predmet u vezi s upotrebom istih respiratora te načinom dobivanja odobrenja za puštanje u upotrebu. Pripadnici SIPA-e i tužitelji već su posjetili prostorije KCUS-a, FUCZ-a i Verlaba i izuzeli određenu poslovnu dokumentaciju, navodi klix.ba.

Izvor: klix.ba

error: Content is protected !!