Poznati bečki lokal “Cafe Museum” na trgu Karlsplatz pretvoren je u punkt za antigensko testiranje na koronu. Besplatni brzi antigenski testovi dolaze uz kavu i kolače za ponijeti, priopćio je Eurocomm PR Sarajevo

“Café Museum”, od osnivanja 1899. godine važi za kultno mjesto i omiljeno okupljalište poznatih osoba poput Gustava Klimta, Petera Altenberga, Hermanna Brocha, Egona Schielea, Franza Lehára i drugih. Danas, u 21. stoljeću, u ovom lokalu brzi antigenski testovi dolaze s kavom i pecivom ‘To Go.

“Test-Café” je otvoren od ponedjeljka do petka od 15 do 18.30 sati, a registracija za testiranje nije potrebna.

Ideja je nastala nakon uspješne suradnje sa školarcima kojima su brojni bečki ugostiteljski objekti ponudili mogućnost da besplatno uče u njihovim prostorijama. Objekat je preuređen i prilagođen za testiranje, a osoblje je dobilo i stručno pojačanje.

Ulaz u “Cafe Museum” dozvoljen je samo sa FFP2-maskom. Za test su potrebni e-Card i identifikacioni dokument sa slikom. Brze antigenske testove besplatno je osigurala Gospodarska komora Austrije (WKÖ) u okviru kompanijskih testiranja. Rezultati gostima stižu ubrzo nakon testiranja putem SMS-a ili e-maila i službeno su priznati. Ponuda za testiranje važi kako za goste, tako i za zaposlene okolnih poslovnih objekata, pa čak i za prolaznike.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!