Dan nakon dramatičnog spašavanja života Fatime A. (48) iz Srebrenika, u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u 16 sati na regionalnom putu Gračanica – Srnice u naselju Soko, na koju se dok je upravljala Ford Fokusom prevrnuo teški kamion, i danas je tema u Gračanici i okolini, javlja Avaz.

Nakon što se nesretna žena našla zarobljena u smrskanom Fordu, pod kamionom nastala je neviđena borba za njezin spas. Pet gračaničkih vatrogasaca na čelu sa zapovjednikom Dževdetom Čamdžićem, pet medicinara Hitne pomoći, Abdulah Spahić sa traktorom, ženi ispod kamiona nisu mogli prići da je izvuku, a ona je plakala i dozivala upomoć.

Tada su dovezene dvije velike autodizalice i operacija spašavanja je urodila plodom.

Točno u 17.25 sati Fatima A. je izvučena iz olupine i upućena je u UKC u Tuzli.

– Do zarobljene žene, čiji se plač čuo pedesetak metara i jezivo dozivanje upomoć, ne bi se moglo doći, jer se nalazila u smrskanom putničkom vozilu kojeg je prignječila kabina teškog kamiona, da nismo angažirali dvije snažne autodizalice iz firmi „Grapkić prijevoz“ i „Bos-kom“. U ovoj složenoj operaciji spašavanja jednog života su nam pomogli i radnici tvrtke „Bos-kom“ te mještanin Abdulah Spahić sa traktorom. Nakon što su dizalicama slupani automobil oslobodili, izvukli smo ženu. Upotrijebili smo specijalna klješta i sijekući lim, ženu smo oslobodili. Ovo je bila jedna od složenijih operacija spašavanja u prometnim nesrećama – kaže zapovjednik vatrogasaca Dževdet Čamdžić.

Iz UKC Tuzla, jutros su kazali da se pacijentica nalazi na intenzivnoj njezi, s teškim tjelesnim ozljedama, ali je stabilna, samostalno diše i komunikativna je. 

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!