Nakon poraza od Villarreala i ispadanja iz Europske lige trener Dinama Damir Krznar istaknuo je kako se nada da će ova momčad ostati na okupu i sljedeće sezone.

– Razmazili smo i sami sebe. Nisu floskule, vjerovali smo da možemo proći i ovu stepenicu. Ne mogu reći da je malo falilo, ali i dalje smo dojam da smo možda mogli. Dogurali smo daleko, nadam se da će ova momčad ostati na okupu. Svake godine pomalo rastemo i vjerujemo da možemo i sljedeće sezone ponoviti nešto slično, rekao je trener Dinama.

Pričao je i o današnjoj utakmici:

– Nažalost nismo uspjeli u našem pokušaju da prođemo dalje. Tužni smo, ali sutra ćemo biti ponosni na ono što smo napravili i na borbu i želju koju su pokazali. U prvom poluvremenu naš blok nije izdržao. Ideja je bila da do poluvremena dođemo s 0:0 i onda napadnemo svim snagama. Ostaje žal za drugim primljenim golom. Mislim da bismo i s 1:0 u nastavku imali šanse. Drugi gol nas je malo destabilizirao i demoralizirao. No, dobro smo odigrali drugo poluvrijeme. Uspjeli smo nakon dogovora u svlačionici u drugom poluvremenu dići obrambenu liniju preko centra, stvoriti petorku koja je dobro napadala, ukrali onu loptu Lovrinu, da je to završilo golom možda bi to zvaršilo bolje. Poraz je bolan, ali danas boli, a sutra će biti lakše, smatra Krnar te dodaje:

– Moram pohvaliti igrače. Iako je u prvom poluvremenu djelovalo da nismo dovoljno hrabi i agresivni, mi smo doista smo dali zadnji atom snage. Svaki od njih kojeg sam mijenjao se ljutio. Slijede nam Istra i Hajduk, ali niti jedan igrač se nije htio čuvati, svi su htjeli dati sve od sebe.

o iznenadnom nastupu Petkovića je rekao:

– Bruno nas iznenađuje iz dana u dan otkad se ozljeda dogodila, njegova želja i volja da se što perije vrati je nadnaravna,. Zadnja dva dana trenirao je fenomenalno, jučer je odradio jako dobar trening. Nismo više mogli ignorirati njegovo dobro stanje i formu, mislim da je ta odluka bila razumna.

Krznar ističe kako je ove sezone Dinamo napravio fantastičan rezultat usprkos ispadanju u četvrtfinalu:

– Danas su igrači bili tužni, mislili da su podbacili, ali nemaju pravo misliti na taj način. Protivnik je danas bio bolji, sutra, ili za godinu, dvije ili pet ćeshvatiti koliko su ove sezone napravili velike stvari.

Za kraj je najavio sljedeće ciljeve:

– Dinamo mora završiti zadatak koji je pred njim, osvojiti domaće trofeje. Moramo krvavo raditi i potvrditi sve što smo do danas gradili, zaključio je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!