Mladi hrvatski boksač, 19-godišnji Josip Ćorić plasirao se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva za mlađe seniore u Kielceu u kategoriji preko 91 kilograma. Rodom iz Čapljine, Ćorić je član BK Joker iz Splita, a i u svom je drugom nastupu na SP do pobjede došao prekidom. Nakon što je u prvom kolu za 90 sekundi nokautirao Moldavca Porubina, u osmini finala pobijedio je prekidom Španjolca Mohameda Larossija Ouahouha te ga od medalje dijeli još jedna pobjeda.  

Ćorić je dominirao od prve minute protiv krupnog Španjolca, pritiskao ga i u serijama mu zadavao udarce u glavu i tijelo. Lijevim direktima probijao mu je gard, a onda zadavao razorne desne krošee ili direkte, te aperkate koji su Mohameda bacali na konopce.  Španjolac je od prve runde bio na rubu prekida i pokušavao na sve načine sačuvati živu glavu. Bezuspješno se pokušavao zaštititi od Ćorićevih serija. Hvatao ga je, bacao se u klinč, pokušavao držanjem doći do daha, ali Ćorić je neumorno pritiskao, a Španjolac je tek zbog raskrvarenog nosa dobio mali predah.  Siloviti Ćorićevi juriši nastavili su se i drugoj rundi, sudac je stalno morao opominjati Španjolca zbog držanja ili pokušaja nepravilnih, širokih udaraca, a onda mu dodijelio i javnu opomenu.

U trećoj rundi sudac je komotno mogao i ranije prekinuti neravnopravnu borbu, no u finišu je nakon učestalih opomena zbog držanja i teturanja Mohameda prekinuo meč. Španjolac je diskvalificiran, a Ćorić je još jednom oduševio i demonstrirao rijetko viđenu moć na Svjetskom prvenstvu.  Denis Čerepinko iz BK Thor u poluteškoj kategoriji (do 81kg) nije uspio proći prvo kolo. U šesnaestini finala izgubio je prekidom sredinom druge runde od reprezentativca Srbije Almira Memića.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!