Na Poljudu je održana Glavna skupština HNK Hajduk š.d.d. na kojoj su prisustvovali dioničari koji posjeduju 485.235 dionica ili 90,4% ukupnog kapitala. Dioničari su primili na znanje osvrt na financijsko poslovanje u 2020. godini i prezentaciju plana rada za tekuću godinu.

Hajduk je prošlu godinu završio s gubitkom, a predsjednik Uprave Lukša Jakobušić iznio je plan za 2021. u kojem je potvrdio ukidanje druge momčadi.

– Prije pet dana smo zatražili ukidanje Hajduka II. Troškovi su godišnje 10,9 milijuna kuna. Tu su i plaće, putovanja… Dio troškova zbog ugovora ćemo imati i do ljeta sljedeće godine. Iza te odluke je stajala analiza Akademije. Trenutno je 41 igrač u kadru Hajduka II. Po izvještaju šefa Akademije pet igrača bi se na ljeto trebalo priključiti seniorima. Za 17 igrača planiramo posudbu u prvu i drugu ligu, da vidimo jesu li za Hajduk koji se bori za naslove. Njih 17 će ići na posudbe, a s 19 igrača ćemo ići na raskid ugovora. Želimo klubovima partnerima dati pet-šest igrača, za klubove prve lige tražili bismo klub partner u okruženju, već smo u razgovorima, istaknuo je Jakobušić.

Dodajmo da je donesena odluka o osnivanju Savjetodavnog tijela te o promjeni broja članova Nadzornog odbora društva. Nadzorni odbor sastoji se od pet članova umjesto dosadašnjih pet ili sedam.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!