Na Institutu za neonatologiju Kliničkog centra u Kragujevcu liječnici se bore za život bebe oboljele od covida-19, koju su na respirator morali staviti samo tri dana nakon što se rodila.

Beba se rodila 9. travnja, navodi N1 Beograd, a unatoč tome već danima se liječi na odjelu intenzivne njege kragujevačke bolnice.

N1 doznaje da je tijek bolesti kod novorođenog djeteta oboljelog od covida pod kontrolom.

Načelnica Odjela za neonatologiju dr. Dragana Ristić izjavila je za portal Nova.rs da su bebu u bolnicu u Kragujevac prevezli odmah nakon što su liječnici utvrdili da se kod nje razvila upala pluća zbog koje je ubrzano disala, te su odmah počeli s terapijom.

Zdravstveno stanje bebe, dodaje se, još uvijek nije stabilno.

“Unatoč terapiji koju joj dajemo, upalni parametri su nastavili rasti, došlo je do citokinske oluje, koja se javlja kao posljedica zaraze koronavirusom. Danonoćno smo angažirani oko bebe i pratimo njeno stanje. U ovom trenutku je nezahvalno davati bilo kakve prognoze. Dajemo sve od sebe, ali beba još uvek nije stabilnog stanja”, kaže dr. Ristić.

Kod bebe se, kazala je Ristić i to, kao posljedica zaraze virusom razvila i sekundarna plućna hipertenzija, što dodatno komplicira kliničku sliku.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!