Mate Uzinić, riječki i dubrovački nadbiskup, zbog pandemije koronavirusa odgodio je pričesti i krizme, o čemu se danas oglasio na Facebooku.

Prenosimo status u cijelosti:

“Ni jednu ovakvu odluku nisam donio olako ili što sam želio ograničiti pravo i želju vjernika za redovitim sudjelovanjem u molitvenim okupljanjima. Ograničenja nisu nikad bila cilj. Ona su uvijek sredstvo. Je li to najbolje sredstvo, ne znam. Ali znam da nam u ovom teškom vremenu to sredstvo omogućuje pokazati svoju kršćansku solidarnost sa svima drugima u društvu kojemu i mi kršćani činimo dio. Ograničenja koja ponizno i u ljubavi za druge prihvaćamo su naš vjernički doprinos da se teška situacija s pandemijom koju proživljavamo s cijelim svijetom stavi pod kontrolu, kako bi zdravstveni sustav mogao funkcionirati i moglo biti spašeno što više ljudskih života.

Nadam se da mi kršćani imamo dovoljno ljubavi jedni za druge i za sve ljude. I da smo u toj ljubavi spremni privremeno se odreći svojih vjerničkih prava za dobrobit svojih bližnjih i cijeloga društva. U ovoj nadi preporučujem u vaše molitve sve nas koji moramo donositi teške odluke i imamo odgovornost za funkcioniranje društva i Crkve. Molimo i za oboljele i one koji se za njih brinu, preminule i ožalošćene, za svoju domovinu, Crkvu i cijeli svijet.

U molitvi da nam Bog svima pomogne s vjerom u nadi porasti u ljubavi, vašoj se molitvi i ja pridružujem, zazivajući na sve Božji blagoslov i nebeski zagovor Blažene Djevice Marije, sv. Josipa, zaštitnika Crkve i domovine i svih naših svetih zaštitnika”, istaknuo je nadbiskup Uzinić.

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić uputio je u petak 16. travnja svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima u Riječkoj nadbiskupiji pismo vezano uz službenu Odluka o izmjenama Odluke o uvođenju novih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije, a koja su na snagu stupile u ponedjeljak, 12. travnja i traje do 26. travnja, a nastavno na odgovor načelnika Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije na zatraženo službeno tumačenje spomenute Odluke.

Više čitajte OVDJE.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!