Hrvatska ženska rukometna reprezentacije osvojila je HEP Croatia Cup. Nakon pobjede nad aktualnim svjetskim prvakinjama Nizozemkama, naše su rukometašice bile bolje i od bivših svjetskih prvakinja Brazilki.


Do naslova na najjačem turniru na svijetu u ovom trenutku Hrvatice su došle iako nisu bile u punom sastavu. Izbornik Nenad Šoštarić je propustio turnir u Poreču jer je bio u karanteni, baš kao i tri vrlo važne igračice – Larissa Kalaus, Paula Posavec Korina Karlovčan. Reprezentaciju je vodila prva suradnica izbornika, Snježana Petika.

– Dok odigraš ovakav turnir i to još u svojoj zemlji, naravno ponosan si. Ja sam stvarno ponosna na cure, čestitam im od srca i jako mi je drago što sam dio ove priče. Vodili smo borbu svih 60 minuta, bili smo bolji, bili smo koncentriraniji. Imali smo više igračica koje imaju, kako da kažem, ne smijem reći ono što bih htjela reći, imaju hrabrosti preuzeti stvar u svoje ruke. Kad su nam jednu zatvorili, uvijek smo iznašli rješenje da neka druga cura potegne. Naravno, dok igraš ekipno tako, dok svi igraju i svi daju obol, da rezultat u većini slučajeva ne izostane, rekla je Petika.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!