Košarkaši Utah Jazza čuvaju vrh ljestvice Zapadne konferencije i čitave NBA lige, oni su u petak na svom terenu svladali Indiana Pacerse sa 119-111, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović sudjelovao je u toj pobjedi sa 24 koša, tri skoka te po jednom asistencijom i osvojenom loptom.

Bogdanović je protiv svoje bivše momčadi bio najbolji strijelac Jazza uz šut za dva 7-10, trice je gađao 2-6, a pogodio je i sva četiri slobodna bacanja.

Utah je do pobjede stigla nadoknadivši 17 koševa zaostatka koliko je imao u prvom poluvremenu, a do preokreta je stigao bez svog glavnog igrača Donovana Mitchella koji je morao napustiti igru sredinom treće četvrtine pri vodstvu Indiane 74-65.

Mitchell je nezgodno doskočio u jednoj borbi za loptu te je odšepao u svlačionicu. Ipak, prema prvim informacijama, ne radi se o težoj ozljedi i čini se kako je Mitchell tek uganuo gležanj. Do tog trenutka Mitchell je postigao 22 poena.

Odličan je u domaćem sastavu bio i francuski centar Rudy Gobert sa 13 ubačaja i čak 23 skoka, dok je kod Pacersa istaknuo Domantas Sabonis sa 22 pogotka i 15 skokova, a Caris LaVert je ubacio 24. Utah je sada na omjeru pobjeda i poraza 42-14, drugi Phoenix Sunsi su na 40-15, dok je Indiana deveti sastav Istoka s omjerom 26-29.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!