Član Šahovskog kluba „Kula“ Ljubuški Dragan Burić sa osvojenih 6 bodova od 7 mogućih osvojio je klupski Uskrsni šahovski turnir koji je ove subote odigran u Društvenom centru u Ljubuškom, u prostorijama Šahovskog kluba „Kula“.

S obzirom na epidemiološke mjere i zabranu okupljanja više od 25 osoba, ovaj turnir je bio pozivni, nastupali su članovi i prijatelji Šahovskog kluba „Kula“ Ljubuški, kao i članovi prijateljskog Šahovskog kluba Brotnjo, čiji je tajnik Željko Ostojić na kraju Ljubušacima uručio pokaznu šahovsku ploču.

Što se tiče samog turnira, sudjelovalo je ukupno 20 šahista, a igralo se sedam kola uz tempo igre od 10 minuta po igraču.

Uz osvajača Burića dobre rezultate ostvarili su Alen Buntić te Borna Pehar, koji su osvojili drugo i treće mjesto.

Alen Buntić je kao i osvajač Burić imao šest bodova, obojica su nanizali po pet pobjeda i dva remija bez poraza, ali je zbog dodatnih kriterija Burić na kraju uzeo prvo mjesto. Trećeplasirani Borna Pehar, mlada nada ŠK Brotnjo je pak zabilježio 4 pobjede i tri remija.

Prva trojica su dobili simbolične novčane nagrade, a odmah iza njih na tablici se našao Stanko Vučić sa 4,5 boda.

Po četiri boda su skupili Ivan Herceg, Fran Bradvica i Ivan Mihaljević, te su zauzeli peto, šesto i sedmo mjesto.  

Na turniru su dobre partije pružili i mladi igrači, posebno treba pohvaliti nastupe mladih šahistica. Ana Ostojić iz Brotnja je osvojila osmo mjesto s 3,5 boda, a Mihaela Buntić  je s istim brojem bodova bila deseta, odmah iza tajnika Šahovskog kluba „Kula“ Ivana Bandura.  

Turnir je protekao u fer i korektnoj borbi, a iz Šahovskog kluba „Kula“ su najavili kako će u narednom razdoblju pokušati organizirati što više sličnih događaja u Ljubuškom.  

USKRSNI ŠAHOVSKI TURNIR
Konačni poredak nakon 7 kola

PozIme i PrezimeBodovi
1.Dragan Burić6
2.Alen Buntić6
3.Borna Pehar5,5
4.Stanko Vučić4,5
5.Ivan Herceg4
6.Fran Bradvica4
7.Ivan Mihaljević4
8.Ana Ostojić3,5
9.Ivan Bandur3,5
10.Mihaela Buntić3,5
11.Tin Mijatović3,5
12.Marko Rajič3,5
13.Željko Ostojić3
14.Marko Bošnjak3
15.Ivan Brkić3
16.Matej Ramljak3
17.Marin Nižić3
18.Damjan Grbavac2,5
19.Ivan Mikulić0,5
20.Šimun Enzo Buntić0,5

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!