Ovog tjedna Gradsko vijeće Mostara usvojilo je proračun Grada Mostara u iznosu od 91. Milijun KM. Gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je kako je u proračunu planirano 18,5 milijuna KM za kapitalne projekte, te, za Večeranji list, otkrio što će se sve u Mostaru graditi u ovoj godini, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

– Da, s ponosom mogu najaviti svojim sugrađanima da Mostar postaje veliko gradilište. Izdvojena sredstva u proračunu imaju cilj infrastrukturno, prometno i u svakom drugom smislu učiniti Mostar boljim i urednijim mjestom za život. Upravo na tragu odgovornog upravljanja proračunskim sredstvima, opredijelili smo se za sustavan pristup, pa tako prvo i osnovno pokrećemo izradu nove prostorno-planske dokumentacije i za to smo izdvojili 550.000 KM. Naše je opredjeljenje uvesti red kada je u pitanju nelegalna i neadekvatna gradnja u Mostaru, a prvi preduvjet za to je kvalitetna planska i regulacijska dokumentacija. U dijelove grada koji već dugo vape za rješavanjem problema uložit ćemo značajna sredstva. Takav primjer je naselje Centar II, tj. dio oko OŠ Ilije Jakovljevića. Pokrećemo izgradnju školske sportske dvorane i izgradnju pristupne ceste, za što smo izdvojili više od 850.000 KM. Završavamo napokon i Ulicu bleiburških žrtava, kao i park na Bijelom bijegu. Gradit ćemo vodovod u naselju Željuša, vodovod u naselju Gubavica te riješiti vodovodnu i kanalizacijsku mrežu u naselju Šehovina. Počinje izgradnja društvenog doma u Vrapčićima, kao i izgradnja sportske dvorane u Potocima. Značajna sredstva izdvajamo i za gradnju nove III. osnovne škole, kao i nove područne škole u naselju Vojno. Izgradnje i rekonstrukcije parkova, dječjih igrališta, javne rasvjete samo su dio onog što je plan u ovoj godini, kazao je Kordić, te dodao:

– Sve kapacitete Gradske uprave ove godine želimo usmjeriti u ostvarenje svega navedenog, a želje i volje, kako u svih vijećnika tako i kod mene, ne nedostaje. Ako još tome pridodate činjenicu da nas očekuju kadrovska osvježenja u javnim komunalnim poduzećima, uvjeren sam kako rezultat neće izostati”.

Značajna su ulaganja u oblasti obrazovanja, kulture, a veća su izdvajanja i za sport u Mostaru, predviđena gradskim proračunom.

– Točno. Osim sredstava koja se izdvajaju za Sportski savez Grada Mostara u iznosu od 700.000 KM, ove godine osigurana su i dodatna sredstva za dva najznačajnija sportska kolektiva u gradu – HŠK Zrinjski i FK Velež u iznosu od 600.000 KM. Naravno da mjesta za napredak uvijek ima i iskreno se nadam kako ćemo u budućim vremenima imati mogućnosti značajnije potpomoći i ostale sportske kolektive, ali i pojedince. Ako ništa drugo, onda barem kroz osiguravanje adekvatnih uvjeta za trening. Gradska sportska dvorana, ali i bazen, sigurno su tu na listi prioriteta, kazao je Kordić.

Upitan hoće li Mostar konačno dobiti sportsku dvoranu Kordić je kazao:

– Predugo ta priča traje i uistinu je došlo vrijeme da to na najbolji mogući način privedemo kraju. Ne zato što smeta neizgrađeni objekt koji propada, već zato što su to sportaši Mostara, ali i svi građani davno zaslužili. Činjenica je kako je to zbilja jedan zahtjevan projekt za Grad Mostar i gradski proračun. Svima je već jasno kako ne smijemo raditi pogreške u koracima kada je u pitanju pristup završetku dvorane. Radimo na analizi svega što je do sada učinjeno i strateški pristupamo tom projektu. Siguran sam kako će građani uskoro vidjeti rezultate i glede sportske dvorane. S obzirom na pozitivno ozračje i zajedništvo u administraciji i Gradskom vijeću, veliki sam optimist jer su svi opredijeljeni za rad.

/HMS/

error: Content is protected !!