Splitska policija izvijestila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je prekjučer, 16. travnja 2021. g.,  oko 18 sati osobnim vozilom marke Suzuki skrivio prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe, 73-godišnjak i dijete, zadobile teške tjelesne ozljede.

“Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnji muškarac prednjim dijelom osobnog vozila udario u drugo osobno vozilo marke Audi koje se kretalo ulicom Mažuranićevo šetalište, nakon čega je došlo do zanašanja i slijetanja Audija izvan jugozapadnog ruba raskrižja gdje je vozilo udarilo u dvije osobe. Utvrđeno je kako je 24-godišnjak vozilom upravljao u alkoholiziranom stanju”, stoji u priopćenju.

Uz kaznenu prijavu zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, predan je pritvorskom nadzorniku.

Netom prije udario u jedan auto pa nastavio voziti

Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 24-godišnjak netom prije naprijed opisane prometne nesreće skrivio i prometnu nesreću prije križanja Velebitske ulice i Ulice Slobode, gdje je uslijed neprilagođene brzine udario u drugo osobno vozilo, nakon čega nastavlja s daljnjim kretanjem Ulicom Slobode, a da prethodno nije razmijenio podatke s drugim sudionikom prometne nesreće. Naprijed opisanim postupanjem ostvario je obilježja prekršaja, i to iz čl. 51 i 176. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (neprilagođena brzina i napuštanje mjesta prometne nesreće bez ostavljanja podataka), radi čega će protiv njega nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!