Na inicijativu Studentskog zbora na sjednici Senata Sveučilišta u Mostaru donesena je odluka o ukidanju plaćanja prijavnica ispita na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti kao i ispisa prijepisa ocjena na fakultetima gdje je to bila praksa. Vađenje prijepisa ocjena na fakultetima gdje se dosad naplaćivalo bit će besplatno.
Studentski zbor je uputio i prijedlog da se studentima omogući preuzimanje upisnog materijala na web stranicama ustrojbenih jedinica Sveučilišta. Također, na inicijativu Studentskog zbora je izglasana odluka o osnivanju Studentskog sveučilišnog teatra, a koji će naknadno izglasati i ime.

Važno je napomenuti da su studentski predstavnici prošlih godina ukinuli plaćanje potvrda na svim ustrojbenim jedinicama kao i plaćanje upisa u knjižnicu početkom akademske godine.

„Studentski zbor želi ovakvim malim koracim olakšati studentima Sveučilišta. Zbor je uvijek radio na unaprijeđivanju sudentskog života i to će mu uvijek biti zadatak. Dobrobit studenata je glavna zadaća nas predstavnika Studentskog zbora. Danas smo uspjeli ukinuti plaćanje prijavnica i ispisa prijepisa ocjena, a sutra se borimo za nove stvari.“ govori Marija Barun predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Kao što je i ranije poznato, Studentski zbor je na početku akademske godine, uputio inicijativu za uvođenjem e-indeksa, što će dodatno smanjiti troškove studentima budući da će iskaznice biti besplatne.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!