Slovenski ministar vanjskih poslova Anže Logar ponovno je zanijekao medijske špekulacije o tzv. non paperu o promjenama granica na Balkanu te poručio da takve špekulacije štete BiH, ali i Sloveniji, koja sredinom ove godine preuzima šestomjesečno predsjedanje Europskom unijom.

U razgovoru s novinarima nakon virtualnog sastanka europskih ministara Anže Logar kazao je kako je premijer Janez Janša, za kojega su neki mediji tvrdili da je navodni autor tog dokumenta, u razgovoru s predstavnicima BiH jasno zanijekao postojanje takvog dokumenta. Logar je rekao da je i predsjednik države Borut Pahor, reagirajući na velik interes medija u BiH, kazao kako ga nikad nije vidio i da je protivnik promjena granica u BiH.

– Neka se svatko tko dodatno podgrijava tu temu i tko širi neistine ili poluistine, upita o posljedicama toga, kazao je Logar, prenijela je Slovenska tiskovna agencija STA.

– Oživljavanje rasprave o toj temi i nepostojećem non paperu ne koristi Bosni i Hercegovini, a Sloveniji još manje. Svatko mora ocijeniti je li mu važniji interes voditi političku propagandu ili raditi sve što je u njegovoj moći da Slovenija dobro obavi svoje predsjedanje Vijećem EU-a i da postigne napredak na području zapadnog Balkana, kazao je Logar.

Dodao je da ga na današnjem sastanku ministara nitko od kolega nije ništa pitao o navodnom dokumentu, koji je prošlog tjedna izazvao veliku medijsku pozornost i neke političke reakcije u široj regiji. Pitanje o tom navodnom dokumentu nije postavio ni visoki povjerenik EU-a Josep Borrel, kazao je Logar.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!