Ministar zdravstva Vili Beroš na svojem je profilu na Facebooku odgovorio u vezi najave oporbe o pokretanju postupka za njegovim opozivom.

– Od Peđe Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo da traže smjenu ministra zdravstva kao dio predizborne kampanje, ali je pravo pitanje koliko su iskreno i odgovorno spremni poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje, a državi financijski racionalnije, napisao je Beroš među ostalim. 

Beroševu objavu prenosimo u cijelosti:

Zbog nagomilanih dugova u zdravstvenom sustavu te posljedično prekida isporuke lijekova bolnicama, ali i zbog grešaka u sustavu za cijepljenje, SDP će, najavio je njegov predsjednik Peđa Grbin, okupiti oporbu u Saboru te izložiti svoju inicijativu za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša. 

– Imamo vladu, HDZ-ovu, koja je zdravstvo stavila na zadnje mjesto. U vrijeme pandemije dopustili su da se bolnicama ne isporučuju lijekovi i što bi mi iz opozicije trebali gledati mirno sve te svinjarije i ne reagirati, kazao je Grbin.

– U normalnim okolostima svatko tko je na čelu takvog sustava, ako ima imalo morala, sam bi podnio ostavku, dodao je Grbin.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!