U nedjelju 18. travnja 2021. godine, Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier donio je odluku o Nacionalnoj komemoraciji za 80. 000 žrtava prouzrokovanih pandemijom koronavirusa. Naime, samo u nedjelju je u Njemačkoj evidentirano oko 3.14 milijuna slučajeva.

”Nametanje restriktivnih mjera možda je nenamjerno prouzročilo patnju našim sugrađanima, no da bi se izbjegla još veća katastrofa, trebalo je donijeti iznimno teške odluke.”, izjavio je Steinmeier.

”Virus ne oprašta donošenje polumjera jer one samo mogu pogoršati stanje”, navela je kancelarka Angela Merkel.

Njemačke vlasti izložene su neprestanim kritikama zbog načina upravljanja situacijom, dok je navedena komemoracija organizirana tijekom trećeg vala epidemije. Žestoku kritiku dobila je Angela Merkel od strane predstavnika regija zbog donošenja zakona koji joj daje mogućnost zatvaranja u cijeloj državi, te uvođenje policijskih satova na lokalnoj razini.

Naime, tijekom vikenda u nekoliko gradova u Njemačkoj održani su prosvijedi protiv nošenja maski, dok je policija nastavila s uhićenjima u Stuttgartu, Dresdenu, Mainzu te Kemptenu, naveo je Pogled.ba

error: Content is protected !!