Policajci i kriminalistički inspektori MUP-a Sarajevske županije uhitili su sinoć muškarca koji se sumnjiči da je 17. travnja silovao ženu koja je koristila uslugu taksija u vikendici koja se nalazi u mjestu Semizovac pored Sarajeva.

Kako Klix neslužbeno saznaje radi se o 25-godišnjem taksisti iz Sarajeva, koji je žrtvu pokupio u sarajevskom naselju Koševsko Brdo, nakon druženja s prijateljicama.

Prema neslužbenim informacijama, taksista je potom žrtvu odvezao do vikendice u Semizovcu, nakon čega ju je, kako tvrdi u prijavi koju je podnijela MUP-u SŽ, silovao i tukao.

Kako su  rekli iz MUP-a SŽ, policija je zaprimila prijavu djevojke, nakon čega je, brzom akcijom policije, osumnjičeni lociran i uhićen.

“Uhićena je jedna osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem krivičnog djela silovanja. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je zadržan u pritvorskoj jedinici MUP-a SŽ, a policija poduzima dalje aktivnosti na utvrđivanju činjenica vezanih za ovaj slučaj”, kazali su nam u MUP-u SŽ, piše Klix.

Osumnjičeni se još uvijek nalazi u pritvoru, a o svemu je obaviješteno Tužiteljstvo SŽ.

Izvor:klix.ba

error: Content is protected !!