Dinamov kapetan Arijan Ademi u prvenstvenoj je utakmici protiv Istre 1961 u nedjelju odigrao 300. utakmicu za Dinamo u svim službenim natjecanjima. S tim je učinkom trenutačno sedmi na ljestvici igrača s najviše službenih nastupa u povijesti Dinama s realnim izgledima da do kraja sezone zauzme treće mjesto.

Ispred Ademija su rekorder Dražen Ladić s 468 službenih nastupa, Mladen Ramljak s 337, Marko Mlinarić s 307, Srećko Bogdan s 304 te Dragutin Vabec i Zlatko Kranjčar koji imaju po 301.

U kategoriju službenih nastupa ulaze natjecanja u domaćem prvenstvu, kupu, Superkupu i tri glavna europska klupska nadmetanja kroz povijest: Kup/Liga prvaka, Kup velesajamskih gradova/Kup Uefa/Europska liga i Kup pobjednika kupova, ne uključujući Mitropu, Intertoto i Balkanski kup.

Ademi je u maksimirskom klubu od ljeta 2010. godine s kratkotrajnim odlaskom na posudbu u Lokomotivu gdje je igrao na proljeće 2012. Na kraju je prošle natjecateljske godine, osvajanjem svog devetog naslova prvaka, dohvatio ukupno 17. pokal u Dinamovu dresu i time na povijesnoj ljestvici preskočio dvojicu dotadašnjih rekordera. Mihael Mikić i Tomislav Butina zaustavili su se na 16.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!