Veleposlanica Toudic se zanimala o pitanju Hrvata u BiH, te je nadbiskup Puljić iznio problematiku društveno-političkih kretanja koja utječu na međuljudske odnose.

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić, u ponedjeljak 19. travnja, u Nadbiskupskoj rezidenciji, primio je veleposlanicu Francuske u BiH Nj. e. Christine Toudic.

Riječ je o nastupnom posjetu veleposlanice Toudic kardinalu, budući da je preuzela službu u studenom prošle godine.

Nakon uvodnih pozdrava i izražavanja dobrodošlice, sugovornici su se u razgovoru dotaknuli nekih aktualnih tema.

Tako se veleposlanica zanimala o stanju Katoličke Crkve u BiH, posebno s obzirom na aktualnu situaciju pandemije. Kardinal ju je upoznao s trenutnim stanjem vezanim uz pandemiju, a uz ostalo je naglasio problem smanjenih primanja vjernika, što se onda odražava i na smanjene prihode Crkvi i crkvenim institucijama koje žive isključivo od milodara, piše Nedjelja.ba.

Također, gđa Toudic zanimala se i o pitanju Hrvata u BiH, te je stoga nadbiskup Vinko iznio problematiku društveno-političkih kretanja koja utječu na međuljudske odnose. Na tom području naglasio je važnu ulogu međunarodne zajednice koja ima zadatak pobrinuti se za ispravljanje nepravdi i ravnopravan razvoj društva. Govoreći o Hrvatima, dodao je kako je riječ o marljivom narodu, ali isto tako osjetljivom na nepravdu, te da upravo ta nepravda pospješuje iseljavanje. Upozorio je na činjenicu čestih „prepucavanja“ između velikih sila koja za plod imaju da ova zemlja trpi posljedice.

Podsjetimo, nova francuska veleposlanica u BiH Christine Toudic preuzela je ovu službu nakon što je četiri godine provela na mjestu veleposlanice Francuske u Crnoj Gori.

IZVOR: Dnevnik.ba

error: Content is protected !!