U NY roditelj zatražio dozvolu da vjenča svog SINA ili KĆER

Roditelj iz New Yorka podnio je tužbu saveznom sudu na Manhattanu 1. travnja u pokušaju da poništi zakone koji zabranjuju roditelju da se vjenča vlastitim djetetom, navodi New York Post.

Roditelj traži dopuštenje da se vjenča s vlastitim odraslim djetetom, no prakticiranje incesta je kazneno djelo trećeg stupnja prema zakonu države New York, a incestni brakovi smatraju se ništavnima, navodi se u izvješću.

“Kroz trajnu povezanost brakom, dvije osobe, bez obzira na svoj međusobni odnos, mogu doseći višu razinu izražavanja, intimnosti i duhovnosti”, naveo je roditelj u svom zahtjevu.

“Predloženi supružnici su biološki roditelj i dijete. Predloženi supružnici nisu u mogućnosti stvarati novi život”, navodno je navedeno u sudskim dokumentima, navodi New York Post.

Roditelj traži od suca da zakone o incestu proglasi neustavnima i neprovedivima kako bi se dopustio bračni par „roditelja i odraslog djeteta koji nisu u mogućnosti stvarati novi život”.” Parovi koje čine roditelji i odrasla djeca kojima je stvaranje novoga života gotovo ili doslovno nemoguće, mogu težiti transcendentnim svrhama braka i tražiti ispunjenje u višem smislu”, tvrdi roditelj.

Roditelj želi ostati anoniman jer je zahtjev za brakom “radnja za koju veliki dio društva smatra da je moralno, socijalno i biološki odbojna”.

“Nikad neće zaživjeti”, rekao je odvjetnik obiteljskog i bračnog prava na Manhattanu Eric Wrubel za New York Post. “Najbliže što možete doći je slučaj Woodya Allena, a to čak nije bila njegova kći, već brak sa usvojenim djetetom koje on nikada nije usvojio i još uvijek se ljudima okreće želudac od toga.”

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!