Općinsko državno odvjetništvo u Splitu objavilo je da je 24-godišnjaku koji je izazvao dvije nesreće u Splitu, u kojima su ozlijeđene dvije osobe, određen istražni zatvor.

Objavili su detalje.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 24-godišnjak 16. travnja 2021., oko 17:57 u Splitu, upravljao osobnim vozilom marke Suzuki Vitara i izazvao prometnu nesreću u Velebitskoj ulici s materijalnom štetom te se nepropisno udaljio s mjesta događaja, dok je istovremeno bio pod utjecajem alkohola (1.31 g/kg alkohola u krvi), zbog čega su njegove vozačke sposobnosti bile bitno smanjene.

Osnovano se sumnja da je nastavio vožnju lijevim prometnim trakom zapadne kolničke trake Ulice slobode od smjera sjevera prema jugu te da je dolaskom na sjeverni dio raskrižja s kolnikom Mažuranićevog šetališta – gdje je kolnik podijeljen na dvije kolničke trake dvostrukom neisprekidanom razdjelnom crtom – nepropisno obilazio s lijeve strane kolonu od oko pet do osam nepoznatih zaustavljenih vozila kojima je bilo uključeno crveno svjetlo na semaforu.

Bez smanjivanja brzine vozilom je, osnovano se sumnja, ušao u raskrižje s kolnikom Mažuranićevog šetališta i u raskrižju prednjim dijelom svog vozila udario u stražnji desni dio osobnog vozila Audi A3, koje je, za vrijeme dok mu je na semaforu bio uključen signal zelenog svjetla, od smjera istoka ušlo u raskrižje s kolnikom Ulice slobode zadržavajući smjer kretanja.

Sudario se s autom, auto naletio na dvogodišnje dijete

Vozač osobnog vozila marke Audi A3 je pri navedenom udaru izgubio upravljivost nad vozilom i prešao na pješački nogostup uz južni rub kolnika Mažuranićevog šetališta te je kotačima vozila udario u metalni zaštitni stup, dvije zaštitne betonske polukugle i prometni znak, a potom prednjim dijelom vozila u sjeverni dio kameno-betonskog zida uz južni rub pješačkog nogostupa, nakon čega je prednjim desnim dijelom osobnog vozila udario i na tlo oborio 73-godišnjaka i dvogodišnjakinju koji su se kretali pješačkim nogostupom uz jugozapadni dio raskrižja. 

Od posljedica sudara 73-godišnjak je zadobio višestruke ozljede koje su teške naravi, a dvogodišnjakinja osobito teške i po život opasne ozljede.

Nakon ispitivanja osumnjičenika Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog osobitih okolnosti da bi puštanjem na slobodu utjecao na svjedoke te postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je prihvatio prijedlog na temelju zakonske osnove iz članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku te osumnjičeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, dok je odbio da se protiv njega odredi istražni zatvor na temelju odredbe članka 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku te će na tu odluku biti izjavljena žalba.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu u ovom je predmetu donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 24-godišnjeg okrivljenika”, stoji u priopćenju.

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!