Slučaj prevare zabilježen je jučer u Doboju kada je jednu ženu iz ovog grada prevario nepoznati muškarac koji joj se javio preko Interneta predstavljajući se kao vojnik SAD-a u Siriji, rekavši kako je zainteresiran za brak.

Kako kažu u Policijskoj upravi Doboj, 19. travnja obratila im se oštećena osoba koja je prijavila da ju je prevarila nepoznata osoba koja se predstavila kao “vojnik SAD-a” koji se trenutno nalazi u Siriji.

“Osoba je s njim stupila u kontakt putem društvene mreže Facebook te je navodno s njim dogovorila vjenčanje te da će joj on na adresu poslati paket u kojem su se navodno nalazili papiri koji su im potrebni za vjenčanje, kao i veća količina novca”, kazali su iz PU Doboj.

Navode kako je pritom žena stupila u kontakt s njegovim agentom, koji joj je rekao da je potrebno da mu putem “Western Uniona” uplati 12.000 KM te plati carinu za paket, što je ona i učinila.

“O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Doboj, koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela prevare”, navode iz PU Doboj.

Izvor: Bljesak.info