Učenice Osnovne škole ”Vladimir Pavlović” Čapljina – glazbeni odjel ostvarile su izvrstan uspjeh na natjecanju u Bijeljini.

Na petom međunarodnom natjecanju glazbenih škola, Nika Gadžić (violina) i Bernardica Miočević (klavir) osvojile su prvu nagradu, dok je Laura Jovanović (violina) osvojila drugu nagradu.

Tradicionalno natjecanje u Bijeljini nije se održalo prošle godine zbog pandemije korona virusa, a ovo je jedino natjecanje koje će se održati uživo.

Preko 100 učenika nastupilo je na ovom natjecanju, a natjecali su se u šest različitih kategorija: violina, klavir, gitara, harmonika, puhači i solo pjevanje.

Nika Gadžić učenica je šestog razreda violine, Laura Jovanović učenica je četvrtog razreda violine dok je Bernardica Miočević učenica trećeg razreda klavira.

Nika Gadžić učenica je šestog razreda violine, Laura Jovanović učenica je četvrtog razreda violine dok je Bernardica Miočević učenica trećeg razreda klavira.

”Ovo je za našu školu ogroman uspjeh i moram priznat da nam dolaze pohvale sa svih strana. Čapljina je za ovakve stvari mala sredina, a opet imamo veliki broj uspjeha. U našoj školi sada imamo 80 učenika u pet odjela. Što se tiče odvijanja nastave tu smo u pogodnijoj situaciji jer se ona izvodi 1 na 1 – profesor – učenik. Moramo naglasiti da je ovo jako veliki uspjeh za naš grad, našu školu, ali prvenstveno za naše djevojke i njihove roditelje”, kazala je Gabriela Glavinić, nastavnica u glazbenoj školi.

Profesorica koja je spremala učenice za natjecanje je Jelena Vidović.

U razgovoru sa djevojkama koje su ostvarila ovaj zapaženi uspjeh doznali smo kako je konkurencija bila jaka te kako su one zadovoljne svojim nastupima.

”Lijepo je nakon dugo vremena nastupati uživo pred publikom. Za ovo natjecanje spremale smo se zajedno s našim nastavnicama više mjeseci i drago nam je da smo uspjele ostvariti ovakav rezultat”, rekle su za naš portal učenice.

Sve tri su istaknule kako se i u budućnosti planiraju baviti ovim pozivom.

Uredništvo Čapljinskog portala ovim putem upućuje iskrene čestitke učenicama glazbene škole te se nadamo da ćemo i u budućnosti pratiti ovakve uspjehe.

Izvor: Caportal.net

error: Content is protected !!