Izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak kazao je za N1, kako BiH ništa neće pomoći, nikakva prepucavanja između bilo koga ili pojedinih političkih stranaka, te kako je to samo gubljenje vremena i skretanje pozornosti s važnih problema.

O “non-paperu” je rekao kako je činjenica da se ne zna gdje je nastao, tko je autor tog papira, tko je pošiljatelj i primatelj…

“Naprosto se ništa ne zna. Tvrde da iza toga stoji premijer Slovenije gospodin Janša, a on je to demantirao. Prema tome, činjenica je da ne znamo mnogo toga i da se ne bi trebali obazirati na takve stvari, a raditi stvari koje trebamo raditi”, istaknuo je Čolak.

Kazao je kako je za HDZ prioritet svih prioriteta promjena Izbornog zakona.

“To je nešto što nije nepoznato, s čime smo upoznali predstavnike političkih stranaka. Potpisan je i sporazum između HDZ i SDA vezano za provedbu izbora u Mostaru. Taj dio je uspješno poroveden, ovaj drugi dio za koji imamo svjedoke i predstavnike međunarodne zajednice, to je promjena Izbornog zakona temeljena legitimnog političkog zastupanja ili predstavljanja, je nešto što je minimum minimuma”, rekao je Čolak. 

Kazao je kako očekuje da se to pitanje riješi što prije.

“Inače, ove sastanke koje smo započeli sa SDA, nažalost su u zastoju, i nismo ih imali u zadnje vrijeme. Prije svega je do SDA. Mi smo spremni pristupiti tim razgovorima“, rekao je Čolak.

Na upit je li još uvijek opcija treći entitet, rekao je kako se to nije spominjalo. 

“Mi sada govorimo o institucionalnom predstavljanju, odnosno institucionalnoj ravnopravnosti, u ovim razgovorima zaista se nije koristila ni jednom riječ o trećem, petom ili nekom drugom entiteu”, naglasio je.

Što misli o prijedlogu Milorada Dodika da se formira pregovarački tim između Federacije BiH i Republike Srpske da se razgovara o budućnosi ove zemlje…

“Legitimno je zastupati sva stajališta koja ne vode ratnoj opciji i realno je takvo nešto u ovom trenutku očekivati. Ne mislim da će probleme u BiH riješiti bilo tko sa strane”, mišljenja je Bariša Čolak.

Dnevnik.ba

error: Content is protected !!