Na održanoj Skupštini G.O. HRS-a Široki Brijeg izabrano je novo vodstvo ovog stranačkog ogranka. Novoizabrani predsjednik je Dario Hrkać, a zamjenica predsjednika je Valentina Miličević – Ljubić, priopćeno je iz HRS-a.

HRS je, navode u priopćenju, na Izborima 2020. pokazao kako je moguće na temeljima dosljednosti, nepotkupljivog domoljublja i čovjekoljublja graditi političku alternativu aktualnoj hrvatskoj politici.

”Alternativu politici korupcije, nepotizma i zlouporabe položaja hrvatskog naroda u BiH. Kao što smo najavljivali nakon lokalnih izbora, 2021. godinu ćemo posvetiti reorganizaciji i širenju stranačke infrastrukture. Reorganizacijom stranke, davanja što veće odgovornosti mladim ljudima, širenjem stranačke infrastrukture na cijelu BiH, cilj je što kvalitetnije se pripremiti za Opće izbore 2022. godine”, poručeno je.

”U vremenu kada se evidentno Hrvate od konstitutivnog naroda želi učiniti nacionalnom manjinom, što težnjama promotora islamske države BiH, a što licemjernom politikom aktualnog hrvatskog političkog vodstva, jedini recept o(p)stanka je pokrenuti se i dignuti glas. U narodu i javnosti, osobito u vrijeme krajnje nestručnog upravljanja korona krizom, namjerno se potencira apatija i misao napuštanja ovih krajeva kao jedine opcije rješavanja osnovnih egzistencijalnih potreba. Mi se s time ne slažemo. Odlazak nije nikakvo rješenje, nego samo bijeg. Mi svojim radom i djelima pokazujemo i još više ćemo pokazivati kako se za svoj narod i Grad vrijedi, ali i mora boriti. Želimo svojim djelima probuditi i ostale slobodnoumne, neovisne i nepotkupljive Hrvate da se priključe i konačno da krenemo mijenjati zajednicu u kojoj živimo”, poruka je Darija Hrkaća, predsjednika G.O. HRS-a Široki Brijeg sa izborne skupštine ovog stranačkog ogranka.

Nakon Širokog Brijega, HRS će održati izborne skupštine i u ostalim općinama ZHŽ-a te će se ići u reformiranje županijske organizacije stranke, u cilju što kvalitetnije pripreme za Opće izbore 2022. godine. ž

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!