Hrvatska 23-godišnja tenisačica Ana Konjuh (WTA – 241.) plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Istanbulu, gdje je u srijedu u dvoboju drugog kola nadigrala Kineskinju Qiang Wang (WTA – 50.) sa 6-1, 6-4 nakon 80 minuta igre.

Za povratnicu na WTA Tour ovo je prvo četvrtfinale na ovoj razini od kolovoza 2017. kad je među osam najboljih bila na WTA turniru u američkom Stanfordu.

Za plasman u prvo polufinale nakon gotovo četiri godine, Dubrovčanka će igrati protiv Ukrajinke Marte Kostjuk (WTA – 85.) koja je u drugom kolu nadigrala četvrtu nositeljicu Ruskinju Dariju Kasatkinu (WTA – 37.) sa 6-3, 7-5.

Konjuh je sjajno započela meč protiv Qiang Wang i za samo 32 minute osvojila prvi set u kojem dvaput slomila servis suparnice i nanizala pet gemova. Sličan je rasplet nagovijestila kad je povela s 2-1 uz prednost ‘breaka’ u drugom setu, ali je Wang uspjela prvi put oduzeti servis Konjuh i izjednačiti na 2-2.

I u sljedeća dva gema su tenisačice oduzimale servise jedna drugoj, da bi Konjuh stekla odlučujuću prednost ‘breakom’ za vodstvo 4-3. Kod vodstva 5-4 Dubrovčanka je servirala za plasman u četvrtfinale, a Wang došla do nove dvije prilike za ‘break’ (15-40). No, nizom od četiri poena Konjuh je svladala 29-godišnju Kineskinju i probila se među osam najboljih na turniru koji je prije dvije godine osvojila Petra Martić.

– Nisam baš igračica za zemljanu podlogu, ali zasad uživam, izjavila je Konjuh nakon pobjede nad Qiang Wang kojom je u potpunosti opravdala pozivnicu za glavni turnir.

Konjuh je iskoristila pet od deset prilika za ‘break’ i spasila šest od osam ‘break-lopti’ koje je imala njena suparnica. Dubrovčanka je prednost ostvarila na poenima osvojenim drugim servisom. Dok je Kineskinja uspjela osvojiti samo sedam od 26 poena (27%) kad je bila na drugom servisu, Konjuh je imala 61% uspješnosti (17/28) na drugom početnom udarcu.

WTA Istanbul – 2. kolo
ANA KONJUH (HRV) – Qiang Wang (Kin) 6-1, 6-4
Marta Kostjuk (Ukr) – Daria Kasatkina (Rus/4) 6-3, 7-5

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!