Članovi Debatnog kluba Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u sljedećem sastavu: Marijana Artuković, Ivana Rašić i Mate Herceg sudjelovali su u debatnom natjecanju kojeg je organiziralo Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH, u okviru projekta ‘’Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana’’, financiranog od strane Europske unije.

Implementacija debata je osmišljena kao pilot projekt u kojeg su uključena četiri pravna fakulteta: Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, Pravni fakultet Univerziteta Istočno Sarajevo, Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru.

U drugoj polovici ožujka organizirane su dvije polufinalne debate te u travnju finalna debata između pobjednika prethodne dvije debate. Debatni tim svakog fakulteta je bio predstavljen sa tri studenta koji su na argumentiran način trebali braniti svoju “za” ili “protiv” stranu. Koristio se Karl Popper format debate.

Debatni klub Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru sudjelovao je i pobijedio u polufinalnoj i finalnoj debati. Polufinalna debata je održana 30. ožujka 2021. godine na temu ‘’Odgođena pravda je uskraćena pravda?’’. U toj debati dodijeljena im je afirmacijska pozicija, dok je na negacijskoj poziciji bio Debatni klub Univerziteta Istočno Sarajevo.

Finalna debata održana je 20. travnja 2021. godine na temu ‘’Da li sudska nezavisnost i sudska odgovornost idu zajedno?’’ U ovoj finalnoj debati Debatnom klubu Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dodijeljena je negacijska pozicija, dok je afirmacijsku poziciju zastupao Debatni klub ‘’Alkibijad’’ Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Čestitamo svim sudionicima ovog, hvale vrijednog natjecanja, a posebice Debatnom klubu Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru kojeg su, još jednom naglašavamo, uspješno predstavaljali: Marijana Artuković, Ivana Rašić i Mate Herceg.

izvor: Iks-portal.info

error: Content is protected !!